CКЛАДОВІ
Для тіста:
- 300 мл Кефир
- 1 шт. Яйце
- 1 ст. л. Цукор
- 10 г Цукор ванільний
- 200 г Борошно пшеничне
- 0,5 ч. л. Сода
- 3-5 ст. л. Рослинна олія
- 1 дрібка Сіль
Для варення:
- 500 г Абрикос (можна заморожені)
- 250 г Цукор
- 50-75 г Волоські горіхи
ОЛАДКИ НА КЕФІРІ З ВАРЕННЯМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Для тіста налийте в миску кефір (300 мл) і додайте яйце (1 шт.). Перемішайте вінчиком.Потім додайте в миску сіль (1 дрібка), цукор (1 ст. л.) і ванільний цукор (10 г).Далі додайте соду (0,5 ч. л.) і знову все добре перемішайте вінчиком.Додайте борошно (200 г) і ще раз добре перемішайте.
- У тісті не повинно залишитися грудочок. За консистенцією воно повинно бути густим, але при цьому стікати з вінчика.
- Накрийте миску харчовою плівкою і відставте замішане тісто на 20-25 хвилин.
- За цей час зваріть абрикосове варення з волоськими горіхами. У сотейник перекладіть абрикоси (500 г), розрізані навпіл. Якщо ви використовуєте заморожені абрикоси, попередньо необхідно розморозити їх. Засипте абрикоси цукром (250 г).
- Додайте волоські горіхи (50-75 г), попередньо крупно порубані. Варіть 20 хвилин на середньому вогні.
- Тісто вже стабілізувався і можна приступати до смаження оладок. Пательню розігрійте з невеликою кількістю рослинної олії (всього знадобиться 3-5 ст. л.). Викладайте на пательню по 1 ст. л. тіста.
- Смажте оладки по 1 хвилині з кожної сторони до красивого рум’яного кольору. Подавайте оладки з абрикосовим варенням.